saya tak dapat bau bawang, sabun, adakah itu normal? bila bau bawang saya akan muntah muntah 😞😞😞

20 Balas

saya dari start tahu pregnant sampai 17-18weeks mcm tu tak boleh masak2 dkt rumah, nasi pun tak masak sbb tak boleh bau wap dia, nasi yg mak & MIL masak pun tak boleh mkn, awal2 lagi teruk, nk basuh pinggan anything yg duduk dapur saya tak boleh tahan, nk muntah, sekarang dh 19weeks, alhamdulillah, dh boleh basuh pinggan, masak nasi, lauk2 je belom boleh masak..selera makan pun dh makin okay

normal awak, sya tak boleh bau hanyir2 konfirm muntah, lepas tu masak boleh je tapi nasi suruh hsbnd masak, sbb tak boleh bau wap diaa, nasi makan sejuk2. haha, kalau asap nk muntahh. Pelik2 jugak sis kdg alahan kita🤭

normal ☺️ First trimester sampai laa 15 weeks bau sambal pun boleh muntah.. masuk dapur lg laa tak tahan segala bau ada 😂😂 sekarang dh 22 weeks alhamdulillah dh ok.. selera makan pun dh ok balik..

normal awak..lagi² bila berada di trimester pertama. macam tu lah..bau nasi,bau sabun,bau masakan,bau ikan/daging..yg lagi haru tak boleh bau en suami. mmg nak muntah..kesian dia ..😂

nirmallhh tuu sis...sypunn dh 4 bulan xleh masuk dapur sbb xblh bau bwng tumis apa semua😊... sekarg dh 34 minggu dhh alhamdulilah...semua dh hilang tapi alahan yg lain polakk dtg 😅

Normal tu sis, husband saya masak nasi pun saya boleh muntah 😂 teruk jugak loya sampai week 15 camtu. Skrg baru week 20 dah makin kurang, dah boleh pakai perfume n losyen. Sabar ye

kurang selera makan pun normal kan. hm suami risau yg teramat sangat bila saya tak makan huhuhuhu bukan tak nak makan tapi tak boleh bau masakan

normal sis☺️sy pun alami bnda yg sama mcm sis xleh bau bwg tmbah² bwg tumis..allahu seksanya time nk masak tu tuhan je yg thu😭😭

normal tu.. sy bau peti, tgk dapur pun xboleh loya nak muntah😂😂.. alahan pregnancy ni mcm2 enjoy your journey..

sama sis, kalau sapa tumis bawang dia punya tahap pening tak bole bawa bincang, just skrg takda sampai muntah sgt da.