Hai. Saya mengandung 15 week dan sejak akhir2 nie sye suke mkn burger tepi jln. Xpe ke ibu2? 😔

13 Balas

Sy pun suka beger tepi jln tp dging tu sy x makan, tp benjo sy makan. Tp pastikan telur tu betul2 masak. Sos pun ambik mayonis dan cili je tp x byk sbb bukan sjnis suka sos melimpah ruah. Sayur pun salad dan timun je sy makan. Yg lain x ambik.. mkn la sis tp berpada2

nk ckp ok ka tak tu xpasti, cm jgn kerap.. sbb sayur yg guna tu mentah2.. tkot perut x than.. lgipun bnyk guna sos.. mgkn sis blh mnta kurangkan sos.. sy pun bru 3 hri lepas mkn banjo.. double plak tu.. hehehe.. sebelum nk meletup ni mkn dlu..

daging beger tu pon dh tentu prosesed food kan. blh kurangkan. bg sy,skrg ni bau beger tepi jln,teringat pon boleh buat loya😅 sbb bau kicap masin tu kot. kuat sgt

biasa lah mamy.. layan saja selagi mampu tapi jangan lupa jaga kesihatan ya.. semoga dipermudahkan segala urusan mengandung & bersalin😀

burger tepi jalan okay lagi kot drpd mcd pesemua. saya pun suka makan burger gak tepi jalan punya😆 sbb tak berapa lalu nak makan nasi

saya pun sejak preggy mmg suka bger daging tepi jalan😆🤣 kalo makan wajib habis sbelum ni tk pnah habis pun makan🤣

Daging burger dan sos macam2 tu yg kurang khasiatnya. sayur roti burger bagai ok. Jangan kerap makan lah ye.

saya pun suka tp bukn selalu mngidam je beli ..suami selalu beli buah untuk saya sbb saya suka makn ..

xpe puan. nanti check up klinik kalau ada apa2 yg patut dikawal puan ikut je nasihat doktor okay

Ok je asalkan moderate intake