Assalam..sy nk brtnye,klo kndungan 6week ggur ..ape proses sllu doc buatt ye??

2 Balas

Second time gugur (6 week), sy sempat jgk ke emergency. Dia cek darah, scan. Usually 6minggu tu awal lagi, maybe akan turun darah mcm period je plus ketul2 kluar skali. Mcm Sy doc bg ubat2 balik rehat je. Then maybe ada follow up selepas seminggu dua. Sy masa follow up tu, mmg dh complete dah. Darah pun hbs dah. So hbs cerita. Tapi kalau xcomplete tu maybe dia proceed dnc atau selanjutnya.

Biasanya tggu turun sendiri. Kalau still tak turun jugak, doc akan bagi ubat atau buat dnc.