Adalah normal ibu mengandung tidak mempunyai derian rasa pada trimester pertama?

8 Balas

Sis muntah ke sampai hilang deria rasa? Saya dulu kerap muntah sampai hilang beberapa deria rasa. Saya hanya boleh detect rasa manis & masam shj. Lps kandungan bertambah usia 14w cmtu deria rasa kembali normal. Tapi kalau sis hilang deria rasa bukan sbb muntah & ada simptom COVID better pergi klinik utk buat swab test.

Sy. Dlm sminggu jugak xde deria rasa lngsung. Rsau jugak klu covid. Bila sy mkn cengkih rsa berangin tu ada tp pahit mnis masin lngsung xde. Sy beli kit covid sendiri alhamdulillah negative..

takde pula pengalaman mcm tu sis. mcm sy ada je deria rasa. sis mungkin boleh cek dulu sama ada sis kene covid ke atau mcm mana.

kalau rasa x sedap hati pergi la buat swab test. harap x de apa2 yg serius

deria rasa saya lagi sensitive time mengandung.

amek swab covid sis...takut sangkut..

mcam xnormal sis.

buat swab test