sy nk tanya ank sy 2bln ..susu bdn makin kurang kasian ank lapar.ada tak cara kasih meriah susu bdn?

6 Balas

sy pun ade masalah kurang susu bdn dulu.. sbb anak xnak latch.. xnak menyusu bdn.. setiap kali dia menyusu sy akan pam (kosongkan) kedua dua breast.. sy menyusukan @ pam setiap sejam.. mmg jenuh sikit lah.. tp susu ni demand and supply.. lagi banyak susu yg keluar, lagi banyak susu yg bdn akan hasilkan.. jgn minum kopi @ teh buat sementara waktu.. dah ok susu baru boleh minum sikit2.. sy minum horlick dan 2L air kosong setiap hari, makan banyak2.. xboleh diet buat sementara waktu.. lepas tu kena kurangkan stress, tarik nafas, bertenang.. dan kena +ve susu bdn kita banyak.. inshaAllah.. harap dpt membantu..

3y ago

maksudnya sis bagi anak minum formula ke ?

sis stress ke? banyakkan minum air kosong, 3L sehari, minum horlicks milo, jangan stress. cuba google milk booster yg kurma merah, longan apa semua tu. idk tapi ada org kata minum ais pun boleh keringkan susu tak tahu betul ke tak.

makan supplement shaklee sis. ESP& Alfalfa😁 saya amalkan dan saya pengedar sah shaklee. berminat boleh wasap saya 01137491438

mommy boleh cuba OMBA berminat boleh pm sy www.wasap.my/60129876070/omba

Kalau sy, soya, coffee dengan durian jadi milk booster saya..

3y ago

sis.. kopi x boleh minum dgn durian.. jadi toksik dlm bdn.. boleh google untuk info lebih.. ibu yg menyusu perlu kurangkan caffein dlm bdn.. eg kopi dan teh.. sbb caffein akan mengganggu pengeluaran susu bdn.. maaf ye sis.. kalau nak bagi petua.. jgn bg info yg salah lagi membahayakan mcm ni..

minum air bnyk. Try minum horlicks. jgn stress.