6 week nampak janin n heartbeat.scan 7 week heartbeat takde n janin tak kembang.....ada harapan tak

5 Balas

Macam pengalaman sy.. 6w scan Alhamdulilah semua nampak.. Second scan dh xnmpk heartbeat.. Selang beberapa hari sy scan klinik lain.. Tp xnmpk heartbeat juga.. Jd klinik bg surat refer hospital buat scan ikut bawah..sy pegi hospital tp diaorg xbuat scan bawah, diaorg scan perut jer.. Diaorg kata mmg xnmpk heartbeat, suruh buat buku kt kk lg 2 mggu scan.. Tp sbtu lps sy start bleeding,, sy pegi hospital check, diaorg check bawah, semua ok.. Hari rabu mlm bleeding mcm byk, hbs penuh satu seluar dgn darah, sy terus pegi hospital..diaorg check mmg dh keluar hbs.. Korek keluarkan, tp sy xkne cuci.. Skrg tgh berpantang.. Klu sis rasa x yakin, pegi hospital swasta ker, ckp nk buat scan bawah,, biasa hospital diaorg akn scan perut, mcm xnmpk diaorg akn scan ikut bawah.. Sbb lg jelas scan ikut bawah

biasanya doc akan suruh tunggu lg seminggu/dua utk check lg skali utk confirmkan. sy dulu minggu ke 6 check, doc suruh dtg lg 2minggu utk scan heartbeat and edd. tp bila doc scan baby punya development smp 7weeks je. n doc kata baby dah xde. doc suruh tunggu smp janin jatuh sendiri.

Boleh try scan tmpt lain sis. Dptkn pandangan dri doktor lain. Xpon boleh ke hospital. Klo hospital bg appointment lmbt, sye biasa akn ke sonographer terus buat scan.. lebih baik dptkn pandangan dri 2 3 doktor yg blainan mcm kes sye.

mcm mn sis..sis dah dptkan pandangan doktor lain

Xpasti la.. Sy tiada pengalaman