Hai korang,normal Tak 5w scan xnampak?

27 Balas

normal sis...saya check up masa 4 minggu apa pun xnampak..dr just cek air kencing..scan just nampak dinding rahim dah tebal means dah pregnant...masa 6 week lebih bleeding...scan kat klinik swasta xnampak jugak baby...just kantung..tpi dr kata mcm kosong...dah sedih...pegi hospital..scan tvs..masuk ikut bawah...alhamdulillah...dpt tgok jantung baby semua...kalau nak tgok baby bawah 9 week melalui tvs boleh..kalau scan biasa mmg xnampak lagi..kalau nampak pun mcm titik hitam je..

normal masih tak nampak...saya sampai dah bukak buku pink..sampai 13 week 4 day... baru lah dapat scan sebab baru diberi temujanji dokter perempuan , awal tuh saya ada masalah kurang air dibadan , dokter lelaki handle jadi dia tak buat scan pun...itu pun Alhamdulillah jantung bby ok nampak sihat..baby aktiv sangat ..nampak perkembangan baby seronok time tuh...

saya pernah pergi klinik nak confirmkan betul tak saya pregnant, doc suruh buat urine test dan bila check doc kata confirm pregnant dan doc kata lagi sebulan baru boleh scan sebab masa saya pergi klinik tu baru 5 weeks.. so lagi sebulan tu baru saya pergi kk utk buka buku dan time kat kk baru doc scan..

Normal je. Sy bnyk baca org ckp xnmpk pape lgi klau scan awal 5-6week. Sbb tu sy prgi scan bila dah msuk 7week. Da nmpk janin dan dgr heartbeat. Acid folic sy hari² mkn dri sblum kawin lagi. Tp dah bukak buku pink mse 9wk, mkn ubat klinik bgi je.

5weeks tu ada yg dh bleh nampak,ada yg x nmpak lagi.Mcm sy…5weeks xnmpak lagi.Doc set app utk repeat scan after 2weeks.Alhamdullilah,nampak jantung dia ☺️ Skrg dah masuk 13weeks

normal.. lain org lain.. ade org 7w dah nampak, 9w baru nampak, ade org 13w baru nampak 😊 ape pun ibu jgn risau berlebihan yaa.. doa je baik2

normal sis. saya 8minggu lebih repeat scan pun still x berapa nampak. pastu terus dr buat tvs. baru nampak clear dgn jantung sekali.

normal sis.awal lgi tuh.sye pon scan 5 week x nmpk ape2.nie alhamdulillah scan untuk 12 week dah nmpk scan boleh nmpk bby gerak2.

awal lagi , normal je 💙 nanti dlm 10-12 mggu scan lg skli , sblm scan jangan kencing , tahan jee , haa tu petua doc sy

Takkan tak tanya doctor time scan tu? Alahaii ruginya bayar consultation doc mahal2 tapi berat mulut nak tanya 😜🤣