Kalau pregnant boleh ambik suntikan vaksin ke??

2 Balas

vaksin utk pempuan preggy cuma pfizer ja yg disyorkan, yg lain mcm astrazaneca & sinovac mmg x disyorkan.. 14-33weeks leh ambik vaksin tu, tp sebelum tu doc akn tgok dlu la ksihatan ok ke x.. ad penyaki ke mcm drh tggi, kencing manis, jantung.. klau sihat belaka leh je

Sebaiknya awak minta pandangan & nasihat dr doktor bila awak ada appoiment ye ☺️ Kebiasaan, during pregnancy doktor akan catat tahap kesihatan kita & baby kan. SO dr situ, lebih selamat sblm awak buat sesuatu 😬