hi. sya mengalami keguguran pada weeks ke 9. adakah betul nenas tidak boleh dimakan waktu berpantang

18 Balas

MITOS. nenas tak menyebabkan keguguran. Masa pregnant pun boleh makan. Masa pregnant, makan apa oun kena berpada pada. Btw, gugur bawah 12weeks tak perlu berpantang. Perlu makan makanan berkhasiat utk replenish nutrient dalam badan sebab badan nak recover

Setahu sy yg xboleh tu kalau nenas 🍍 buah fresh yg blm masak tu. Yg itu tajam rasanya org kata boleh gugur. Kalau dh masak ok. Walaupun mitos, tp kadangkala kepercayaan org tua ada setgh tu menjadi. Utk langkah pencegahan eloklah elakkan. Ini pandangan sy je

Saya mengandung dan haritu termakan nenas cocktail mak mertua buat cocktail , tak sampai berapa minit keluar darah . Tapi pergi klinik doc bole gelak and anggap benda tu lawak sbb mkn nenas punca darah .. kita dh lh first bby bole plk dilynnya mcm tu

Yg sy dengar nenas x digalakkan mkn masa tgh pregnant, tambah2 masa awl kehamilan, x tau pulak masa tgh pantang pun x boleh mkn nenas. Tapi x salah pun dengar ckp org tua, tunggu habis pantang, mkn la nk mkn 1 lori nenas sekalipun😂

senang cite ikod atas dri sndri rase yakin makan rase was2 jagn makan. klau risau tntg kndungan jga la jgn ikod org. sbb nk dpt bkn sng so atas plihan msing2 rse brni makn 😂

Boleh je.. Ikut badan. Yg best makan nenas waktu haid, darah haid ban89yak keluar.. Saya suka je macam tu. Jimat pad pada hari seterusnyaa 😁

tak betul. kalau kita pregnant pon boleh je nak makan nenas dear. nenas bukan punca keguguran.

aduhai😆😆 nanas boleh sajaa . lagi lagi tart nenas tu. yg tak bole tu makan 10 bijik nnti berat naik😝

actually bole je makan, tpi berpada-pada. Semua makanan boleh dimakan tapi berpada-pada 🤭.

Rasanya nenas muda je. Tapi apa2 pun makan boleh, buat raso2 je. Jgn banyak2