Assalamualaikum.. saya mahu tanya.. saya pregnant baru 7weeks.. boleh ka makan ubat vitamin C Amway?

6 Balas

pengalaman saya , dulu awal mengandung dr bagi saya 4 jenis supplement (asid folic, iron, b complex, vit c). tapi hb masih low dan susah nak naik. kemudian saya makan vitamin c amway ni now hb cantik dah.. saya sekarang consume zincofer vit c amway.. memang hb naik dari 8 lebih sampai ke 12.. btw saya sekarang dah 8 bulan ☺️

2y ago

alhamdullilah sis da 8bulan.. congratulations 👏🎉.. ohh mcm tu.. klau makan vitamin C Amway hb cantik.. okay².. sy makan.. thanks ya sis.. hihihi.. baru tahu.. maaf dulu penah tahu.. tapi da lama.. 2012.. anak pun da besar da 10tahun.. alhamdullilah ni baru ad rezeki dpat dlm perut.. itu yg brtanya disini.. sbab byak yg sy tidak tahu.. thanks ya information..

Seeloknya makan acid folic je dulu, yang lainlain lebih baik refer doctor dulu. Selalunya vitamin tambahan pun kk akan bagi nanti masa buka buku Kalau nak vitamin c & supplement tambahan yang lain, boleh ambil terus buah, sayur hijau dan susu lebih selamat Semoga urusan dipermudahkan 🌼

2y ago

aminn.. thanks doanya

sebaiknya utamakan makan asid folic sis. kalau nak makan ape² vitamin kena mintak nasihat nurse/docter dulu. biasanya bila nak amik vitamin ape² ni 4 bulan ke atas. ape² pun tanya docter dulu ye sis.

2y ago

thanks atas information..

Wsalam, awal2 folic acid dh cukup. Nanti dh buat ujian darah baru tanya nurse boleh smbung mkn ke tak.

2y ago

aminnn.. thanks..

sy amik vit c, b complex n vit e.. semua amway.. so far allhamdullillah..baby ok..skrg dh 26w

2y ago

ya ka?? alhamdullilah.. thanks ya sis.. congratulations 🎉👏 sis da 26weeks..

Tak perlu sis, klu ikut dr amik folic acid je. Kalau nak vitamin C makan je fruits

2y ago

okay sis.. thanks atas information nya.. sy ikut ya.. thanks sgt²..