Mommy semua, ada x yang peggy dlm 7week mengalami pedih ulu hati & perut sentiasa berangin

11 Balas

sy pn msa awal smpai ke 16w tiap mlm nk tido mula pedih ulu hati.. bila dh start nk pedih sy mkn buah kurma sebiiik atau 2 biji xsmpai 10 saat pedih ulu hati hilang.. u all kna stanby la kurma utk ubtkn pedih ulu hati tu.

3y ago

sama2

yup ada sis tu simpton kehamilan normal.. sy smpai ke bersalin rasa.. kalau nk control just control makan sikit tp kerap so perut x kosong..

sy mcm tu juga..pakar o&g kata blh ambil gaviscon.. alhamdulillah membantu sekarang minggu 31 mcm nk mula balik sakit tu

same la 7mggu ..n rse pedih ulu hati perut berangin ...first pregnancy moge kuat la kite ..aminn

mcm sy..smpai sekarang dh 16 weeks pn ttp ada masanya akan berangin dan pedih ulu hti

3y ago

saya pn Sama..paling ketara bila lapar Dan lps makan ubat ngandung zincofer....sy tukar iberet bru kurang rase pedih tu

saya 10week pun masih mengalami nya sampaikan muntah padahal kerap makan😢

same sy kerap lapar..dah mkn pun lapa..pedih sgt ulu hati.

normal dear, i dah 3rd trimester pun selalu kena 😩

sy sekarang tiap malam susah tidur .bahaya tak sis?

3y ago

sama..sy rasa sgt panas.setiap kali teringin nak gi toilet kencing..tu yg jd susah tidur

Yes, this is normal. I pernah mengalaminya.