Trimester 3 ade drh tggi

#ingintahu #pleasehelp sape ade pengalaman spjg preggy die xde drh tggi... Bile 37 mggu je ade drh tggi... Pstu kne serah diri dan kne induce...

8 Balas

Saya Dr detect darah tinggi masa 36w5days terus kena serah diri untuk induce sebab risiko kalau tunggu turun tanda lama2 . Jadi Dr pakar decide untuk warded dan induce bila cukup 37w . InshaAllah tak ada apa apa. Dr risau sebab darah tinggi boleh shot ke kepala dan ibu akan kena stroke. Itu yang Dr share