Trimester 3 ade drh tggi

#ingintahu #pleasehelp sape ade pengalaman spjg preggy die xde drh tggi... Bile 37 mggu je ade drh tggi... Pstu kne serah diri dan kne induce...

8 Balas

kurangkan gula atau tak consume langsung gula putih. saya asalnya ada darah tinggi. tp bila preggy saya stop gula putih dan ganti dgn Stevia. UTK mknn saya banyak guna gula Melaka sebagai ganti. kdg2 je guna gula putih. Alhamdulillah sepjg preggy Smpai anak umur sebulan xde darah tinggi. lps sebulan tu darah naik balik sebab bekalan Stevia di rmh dah habis.so,saya terpaksa guna gula putih

Saya takde darah tinggi sepanjang pregnant. Tetibe masa check up 36weeks bp tinggi. Doc refer ke hospital. Sampai pac, check ctg doc kata ctg tak cantik terus emergency czer. Rupanya baby dah berak dlm perut. Tapi Alhamdulillah Allah permudahkan. Jangan sambil lewa bila ada darah tinggi. Kena alert pergerakan baby selalu ye. Semoga dipermudahkan urusan sis.

Saya Dr detect darah tinggi masa 36w5days terus kena serah diri untuk induce sebab risiko kalau tunggu turun tanda lama2 . Jadi Dr pakar decide untuk warded dan induce bila cukup 37w . InshaAllah tak ada apa apa. Dr risau sebab darah tinggi boleh shot ke kepala dan ibu akan kena stroke. Itu yang Dr share

sy ada drh tggi start awl pregnant ...tp elok je bacaan awl2..msuk 3rd trimester melambung plk la drh tggi..dktr bgtau kna bersalin 36w...klu drh x trkwl jgk kna trus bersalin sblm 36w...doakan sy n baby ye semua semoga x ada komplikasi n bby lahir sihat semua nti...

sy msk je 3rd trimester, terus bacaan bp kucar kacir. hahaha, doc srh admit utk induce 38w, tp sy plih czer sbb takut risiko kena emergency czer. lepas bersalin, sy kena f/u dgn kk utk monitor bp 3bln.

Saya. Mmg tak pena ade pon,hujung2 pregnant eh ade plak. So dr suruh induce on 37 weeks.lepas bersalin tu mmg hilang darah byk sgt.tp baby sihat ok dn skrg dah setahon anak. Free high blood pressure

tak ada. tapi simptom pre eclampsia tu. rasanya sebab tu doktor suruh induce. moga selamat semuanya sis 🌹

sy kena induce ..sbb darah tinggi da hujung2 trimester 37 minggu jugak..