Ade x yg mcm sy scan untuk week 6 day 5 msh xnmpk apa² .. Tp dh bt upt 3 kli msh +ve.

12 Balas

In sha Allah normal sis, tunggu beberapa minggu lagi nanti scan semula😊alhamdulillah sy mula2 scan masa 5 minggu nampak kantung, repeat scan untuk 8 minggu dan 11 minggu alhamdulillah nampak baby dan degupan jantung...fikirkan yg positif dan bykkan berdoa in sha Allah semoga Allah pelihara sis dan kandungan☺️

Insha Allah normal sis, saya sebelum ni pun banyak kali scan tp still kosong tak nampak apa2 walaupun dah lebih 5 kali buat upt and all results were positive.. Yg nampak hanya rahim yang menebal.. sampai la scan pada usia kandungan 11w, masa tu baru la nampak.. mungkin depends on individuals jugak 😊

Ada scan TVS / melalui bawah tk? Ada orang masa awal kandungan scan atas tk nmpk atas beberapa faktor mcm perut tebal ke, kedudukan rahim yg jauh kebelakang (retroverted ke), dsb. Boleh cuba TVS next scan. Tp kalau dh cuba pun still tk nampak apa, mungkin usia kandungan baru 3-4 minggu.

Sama, masa 4 week sy scan lua x nampak pon. Mkin jum cyst pulak. Doctor tkut lur rahim Ckp mcm tu. pastu masuk 5 week g klinik lain buat tvs, scan ikut bawah. Nmpak la kantung dalam rahim lepas tu kire skali cyst berapa cm. Kalau risau buat tvs terus... lega hati.

normal sis...saya pun sama macam tu...buat TVS pun still doktor cari2 jgk baru nampak...tunggu 8w nanti sia cuba scan balik. ada org 12w baru nampak baby

normal tu blom nmpk. masih awal. cube scan lg skali week 8 ke atas. In Shaa Allah dh bole nmpk. degupan jantung pon bole nmpk dan dengar.

InsyaAllah tak de pape sis.. macam saya 6w6d kantung sahaja .. and 10 weeks dah ade heartbeat .. banyakan berdoa dan jgn fikir bukan2

normal..saya 8week bru nmpak..scan dr bawah

normal.. sbb baby baru besar biji bijan

tgu 8w...bru scan