Risiko pada diri @tak?

#ingintahu hai semua. Sape ade pengalaman lepas bersalin czer baru 4 bulan bby, dh prgnnt lg. Dah merancang tp ade jgk. Bahaya tak kalau teruskan @ kne gugur kn.kadungn mungkin dlm 6 week..

25 Balas

saya dapat tahu pregnant anak 1tahun8bulan memang akan ada soalan2 dorang tanya terutama doc pakar .. tapi tulah terpulang , mula2 memang rasa takut dan risau kan .. lama2 kita boleh handle tapi kalau ada masalah maybe ikut saranan doc kalau takda apa2 teruskan saja .. alhamdullillah saya setakat ni ok lagi takda apa2 sekarang dah 22w due bulan 12 nanti , tepat2 umur anak saya dah 2tahun4bulan .. doakan saya yer semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti dapat bersalin secara normal .. pada yang kecam sis tuh abaikan sebab tak kena pada dorang taktau masalah kita macam mana , saya pun lepas bersalin anak kedua ni memang nekad nak ambik cucuk je dulu bukan taknak tapi doc pakar sendiri yang sarankan saya ambik pil katanya sebab saya ni obesiti kalau cucuk takut badan makin naik 🙄 tapi tulah malas nak panjangkan isu hahaha tadah ajer ler telinga dorang soal2 yang penting kena jaga diri dan ikut nasihat misi/doc ..