Risiko pada diri @tak?

#ingintahu hai semua. Sape ade pengalaman lepas bersalin czer baru 4 bulan bby, dh prgnnt lg. Dah merancang tp ade jgk. Bahaya tak kalau teruskan @ kne gugur kn.kadungn mungkin dlm 6 week..

25 Balas

Sy ank first pun czer tp mninggal , 8 bln lpas tu pregnant blik…insyaallah 13/09 ni czer kli kedua…4 bln awl sgt tu sis 🥹 sy gap 8 bln skrng pregnant nk msuk 9 bln rsa jgk sakit kat scar tu

kena tgk condition sis mcm mane..kalau kena bebel tu anggap jela mcm mak2 kita membebel..ceramah sbb syg..jgn kuar kata2 kesat dah la..sy doakan sis dan baby selamat semuannya..amin..

Maaf, saya takde pengalaman dalam hal ni. Puan boleh search dalam apps prev post dari mommies yang berpengalaman. Apa apa pun it's better puan consult w doctor for further info :)

dgn jarak mcm ni , beranak normal pun dh ghisauuu apatah lg czer 😐.. apapun , puan better rujuk dgn doc.. ikut saranan doc mcm mna. semoga dipermudah segala urusan .

mintak pendapat yg pakar (doctor) bukan org yg ada pengalaman yg sama sebab setiap orang lain2.ada luka yg cepat baik(dalaman) ada yg lambat pulih

Sis terus kan saja,berdosa kalau gugurkan,berdoa banyak2 dgn Allah smoga kandungan sis dpermudahkan ya,,sy xnak kecam sbb sy pun seorang ibu😊

saya mcm sis, Alhamdulillah ok je .. skrg ank pn dh 5 dgn 4tahun .. 2,2 czer .. nurse awai2 bsing jgk tp bnda dh ada kan .. jga dri baik2 ☺️

hihihi ghisauu tanya sini. btw merancang mcm mana tu sis sbb mcm terbabas awai. takpelah sis gi klinik tanya doc ya. dorang lebih tahu

scarynya.... 4 bln tu bkn 14 bulan.. time 4 bln ni rasa mnyengat tu pn ada lgi.. kalau pakai perancang rasa tak secpt ni sis

Mungkin boleh tnye nasihat doc yg lg arif dgn condition kesihatan awak. Sy tiada pengalaman