Risiko pada diri @tak?

#ingintahu hai semua. Sape ade pengalaman lepas bersalin czer baru 4 bulan bby, dh prgnnt lg. Dah merancang tp ade jgk. Bahaya tak kalau teruskan @ kne gugur kn.kadungn mungkin dlm 6 week..

25 Balas

sya ada sorang kakak yg situasi dia sbiji dngn sis... tapi dia x pi klinik takut kena bebel😅 kandungan 6 bulan bru dia buat buku yelah cpat atau lambat kena bebel juga... bila pi klinik.. klinik x bole buat apa sebb kandungan da besarkan masa tu pun czer da pulih... x sepenuhnya tapi Alhamdulillah... lpas tu memang struggle juga my sis jaga... x nak czer lagi skli kan... then alhamdulillah baby selamat dilahirkan normal kesan czer sblum ni pun da pulih baby tu skrng da 6 bulan... insha'Allah tawakal je sis kalau bole minta nasihat doc lebi awal dan jaga kesan czer...

2y ago

lebih kurg sama dengan kakak saya😅..tak sampai setahun pregnant pulak.. 1st czer 2nd normal.. dh lh baby 2nd bsr 4kg..