Assalamualikum mommy2, sy pregnant 9w.if kita nak minum jus nenas boleh ke, just air die je kita am

11 Balas

nenas tu klau ikutkan vitamin c.sy mkan pajeri nenas tadi dan mkan nenas manis.auchh sedap haha dri mngandung anak prtama kdua dan ktiga ni mkan nenas atau air klapa dari awl pregnant alhamduliah la xdak ap2

Waalaikumsalam.. sy x pasti bg org lain.. utk sy , mmg suka makan nenas masa mengandung dan xde apa2 anak ada 5org.. tp sy x boleh makan betik, nanti bleeding..

2y ago

Betul nenas yg dah masak

nanas masak x ada masalah. jgn sj yg mentah. sy pn pernah mkn nanas masak stp hari sjk awal mngandung shg dkt nak bsalin sbb mngidam masa anak 1st.

setahu sy nenas tu 'tajam'.. tp ikut pd org.. sy msuk trim ke 2 mkn juga sikit².. sy nasihatkan jgn lah.. sbb awal lgi.. rsau plk bdn x kuat..

Waalaikumussalam..xpasti org lain tp sy mmg xberani makan nenas..sbb dh pernah ada 2x sejarah miscarriage, takut kandungan xberapa kuat..

Trimester pertama kena berhati hati sikit. Jus nenas, air kelapa, kalau nak tunggu trimester kedua baru minum. Tak lama dah, you dah 9w.

dulu kakak sy Makan nanas muda campur ladaa belacan , skrg anak kakak sy day 5tahun.. mungkin ikut dari badan orang kan hehe

kalau mak mentua saya kata boleh je cuma jgn byk hanya merasa boleh tapi saya xsentuh nenas sampai dah 5 bln ni hehe

kalau boleh elakkan sis, saya pernah minum jus nenas, sejam lepas tu terus gugur..masa tu tak tahu mengandung

Dari awal pregnancy sy makan nenas. Kalau badan boleh terima, ok je. Try la sikit dulu.