Nak tanya kalau test upt before period baleh jadi false positive ke

11 Balas

Takjuga. Sy anak sulung seminggu sebelum period try buat upt naik 2 line tpi samar samarr suami tknak sy sedih dia ckp nanti try lg. alhamdulillah smpai hari spttnya period sy check lg line makin pekat and xdtg period. Terus g kk check sbb masa tu sy cirit birit .. alhamdulillah wlwpun bru 5 minggu masatu nurse suruh buat bku pink supaya dpt pantauan awal.

boleh ...sy 2 kali kena tahun ni..bulan 1 n bulan 5..last sy test lepas 3 hari lewat period..sebab tak nak kecewa lgi..kalau kata dpt result double line sy akan repeat hari2 sampai line tu jd terang...kalau makin terang confirm pregnant..sebab level hcg dh tinggi.alhamdulillah skang dh 10w

2y ago

Alhamdulillah.. saya try pun makin terang. Tp overthinking kadang2 😅

Tak semestinya jugak. Saya check sebelum due period +ve n dah scan confirm pregnant. Tp pernah jgk saya test upt +ve selang 3 hari saya period. So better jgn check sebelum due period takut kecewa

2y ago

Yeke .. doakan saya ya. Semoga ada rezeki 🤲🏻

Boleh check sis.. Saya sepatutnya 21 hb Baru date period I dah check 17 hb dah positive.. then I start mkn folic acid then i jaga mkn.. thanks to God skrng dah masuk 31 weeks dah 🥰

2y ago

lepas dah test tak ada sis. tapi dah 11 weeks mcm tu pernah sporting satu kali. then i terus pergi private then ada injection kat punggung.. after that okey je tak pernah ada spotting. sis consume folic acid dan juga kena avoid bersama dgn suami masa awal preggy..

Tak semestinya. Sy cek hari tu 2 hari sblm tarikh period. Naik 2 line terang. Pastu g beli clear blue digital tu positive jugak. InsyaAllahhh ada rezeki tu 🥰🥰

sy test upt 6 hari be4 due .. kena pakai upt watsons bru pcya, sy repeat 4 jenis upt wtsons smua naik ,try sis kalau naik gak mmg pregnant

sya pernah test 4 hari sebelum tarikh period. alhamdulillah anak saya dah 1 tahun 2 bulan. semoga rezeki sis

Tak semestinya. Saya cek upt 2 hari before date period terus naik ve. Alhamdulillah now dah 30 weeks.

boleh, sy 3hari before due period upt ve mummy.. moga allah kurnia rezeki buat awak, aamiin

tak semestinya juga .. saya check 3 hari sblm due period .. alhamdulillah skrg dah 33w

2y ago

amin yra .. saya doakan 😍