Normal ke 36w1H keputihan banyak, keputihan bnyak dari 35weeks lagi.. Adakah normal

4 Balas

keputihan yg jernih tu normal. tapi yg bewarna, berbau dan gatal² tu tak normal. bagi tau docter. nanti docter bagi ubat insert. tapi tak banyak,dalam 3 biji kalau tak silap saya. saya pernah kena masa pregy anak pertama. tak hilang pun keputihan tu. macam² produk guna pun sama. sampai check swasta. lastnya saya guna Feminine herbal wash je. Alhamdulillah,elok. gatal² semua hilang..kalau tidak kena pakai panty liner setiap saat. rimas. nak try,boleh beli terus dalam sistem JTT. https://jamutunteja.biz/shop/005081

2y ago

tak berbau and tak gatal..

Normal mybe for 1st baby.. sbb ms preg anak ptama.. kputihan sampi kne masuk ubat kt bwh..teruk sgt kputihan da mcm ap.. tp for 2nd 3rd n ni 4th baby..xde dah kputihan.. Alhmdulillah. sis kne bgtw doc..nt dye bg ubat.

biase mase check up misi akan tny.. kalau mcm pelik keputihan tu boleh describe kat misi.. kalau dia kate normal xpe.. kalau pelik mungkin dia akan refer doc..

2y ago

okey.. 😊

kena inform doctor supaya doctor bg ubat. sy dulu doctor suruh insert ubat tu smpai keputihan kurang sbb doctor ckap tak baik utk baby.