Normal ke 7 bulan rasa nyeri bahagian miss v nk duduk pon kadang ii susah 😭🤣,

2 Balas

Anak pertama sis akan kuat kit daya tahanan berbanding anak seterusnye🤲 mmg gitu rasanye utk trimester 3 🙆‍♀️ jgn duduk atau baring terlalu lama. Tiap hari pastikan jln dan ada senaman ringan dgn cara selamat dan yg dibenarkan. Consult dgn nurse jika tak pasti senaman yg blh digalakkan. Baby dah berat dan mmg dr tulang belakang hingga ke kaki sentiasa sakit kerana menampung berat 24jam..pengorbanan setiap wanita yg diberi peluang keemasan utk menjadi ibu. Bersabar lebih. Mk sure duduk diri jln tidur dgn cara betul dan pelahan. Pakaian biar selesa longgar utk pengaliran darah. Mmg posisi bayi akan bertukar tukar mulai skrg lbh. Gud luck sis🤲

sy first baby xde pun rse nyeri bhgian miss v tp second bby trase nyeri kt miss v

2y ago

tu lah scan kepala baby kat. bawah patut lah rasa nyeri bahagian miss v 🤣