Hi semua. Nak tanya. Sy da msuk 17w harini. Boleh tau mknn apa lg yg berkahsiat utk diamalkan? Tq

1 Balas

Ikan, telur, sayur sayuran, buah buahan, susu.

2y ago

Saya GDM with diet control. Saya minum Similac Mum kalau nak vanilla dan Anmum Materna kalau nak chocolate. Bila saya buat BSP (cucuk jari check gula dalam darah), okay lagi masih normal. Paling penting adalah hentikan minuman manis (macam air kotak, air tin, milo, ribena), buah buahan tinggi gula (macam pisang dan durian), dessert manis (macam ice cream dan kek). Kurangkan karbohidrat (roti putih, mee, nasi putih).