hi... nak tahu cara nak panaskan susu bdan dalam botol atau bag platic macam mana ye...

1 Balas

klu susu tu beku, letak kat peti ais bhgian biasa tu dlm 1-2jam utk cairkan beku, bila dh cair aisnya, sis picit2 or goncang2 susu tu bgi sekata, kemudian buh air panas suam2 dlm mgkuk (jgn guna air panas mndidih ye), letaklah plastik or botol dlm mangkuk tu utk suamkan dia.. klu guna plastik,dlm 5mnit dh suam susu tu boleh bgi kt bby dah..klu guna botol amek masa sikit.. dan, susu tu kena dihbiskan dlm masa 6-8jam ye dan x boleh dibekukan semula selepas susunya dicairkan..