Sy nk tny boleh ke bpuasa dlm tmpoh kdgan 6 mggu 3 hari dsebabkn bnazar?da kesan ke pda kdgan?tq

1 Balas

Hai sis tahniah, sis kena tanya doktor dulu sebelum nak berpuasa tambahan kandungan masih baru. Biasa trimester ke-2 & ke atas lebih sesuai berpuasa. Sebabnya sis, masa trimester 1 ni kita akan letih, lapar, loya, muntah, takde selera makan so badan kita tak kuat nak berpuasa. Tapi jika sis jenis yg tak ada alahan/takde morning sickness sehingga bersalin boleh je berpuasa. Saya start mual muntah 7w3d sis.