Kalau checkup klinik swasta boleh ke bersalin di hospital kerajaan?

8 Balas

Boleh je takde masalah. Perbezaan nya kalau bukak buku pink Kk, nurse/doctor akan detail semua condition kita dlm buku tu. So bersalin la spital mana pn, nurse/doctor tgk buku kita da taw condition kita mcm mana. While kalau check up swasta, kebiasaannya buku check up tidak se”detail buku pink sbb doctor biasa akan note dlm report dia. So cara terbaik adalah, waktu appointment terakhir dkt swasta tu mtk doc buatkan satu referral letter/health summary utk kita bawak supaya doc/nurse kt hospital gov bole refer in case ada any emergency/issues waktu nak melahirkan tu.

boleh aje.Tapi kalau nak lebih mudah,buat buku pink dekat klinik kesihatan even checkup dekat swasta sekurang2ny mudah untuk bersalin dekat gov nanti sebab ad rekod.

blh , sy checkup swsta insyaallh bslin krjaan nnti .. tp bt jgk buku pink dkt kk ..

boleh🤗

bole sis

boleh

blh..

boleh