Ada mommies yg belum vak & kenapa ye. Macam sy nak lepas pantang nanti sebab risau kan kandungan,

2 Balas

jgn risau tak ada apa2 pun saya dah selamat cucuk dua dos sebelum 30weeks hari tu n tak ada effect apa2 pun kat ibu dgn baby

3y ago

Sis, dia nak tahu if ada mommies yg belum vaksin. Ada sebab la kot dia risau kandungan dia. Alhamdulillah buat sis semuanya baik2 shj. Sy kalau bab2 ni takut nak assume andai buat Sy baik, buat dia pun mesti baik jgk la, sbb Sy ambik pun takde apa2 jgk. Tapi Sy takut, sbb penah terjadi something dekat Sy, sy anggap normal sbb dekat org lain pun normal. Sedih amat bila benda yg sy anggap normal tu, sebaliknya plk pd Sy. Bagus sgt dah ambik vaksin. Tapi Sy xsuka jenis yg nak invalidate perasaan risau seseorang tu. Ada sebab jgk timbulnya kerisauan bg dia. Yg penting nya kita pakat2 jaga diri, jaga sop bila ke mana2. Sorry andai terbuat sis tersinggung 😣

jgn risau..sy complete 2dose masa 18weeks..dose ptama 16weeks...alhamdulillah dose 1&2 baik² saja kandungan sy...