Adakah selamat makan serunding halia ketika mengandung? Sya bru preggy 7 mggu. Xde memudaratkan kan?

1 Balas

halia bagus utk kehamilan tp dlm sehari mmg x boleh ambik byk sekalipun utk luar tempoh kehamilan. halia termasuk dlm herba. jenis herba, rempah ratus, rencah semua tak boleh ambik terlalu byk dlm sehari. kalau perut sis xde meragam lepas mkn benda tu InsyaAllah xde apa2. mulut kita mungkin boleh tahan, cuma risau yg dlm perut x boleh tahan. jd berpada2 ye sedap mcm mana pun jamah dh cukup asal lepas kempunan je