Salam. Ada x ibu2 yg tgh pregnant skrg dh amek vaksin? Boleh share oke ke x lepas cucuk?

45 Balas

sy vaksin pfizer. first dose tu tangan memang sakit tak blh bincang sbb sy punya badan mmg sensitif sikit. after vaksin tu cuma pening sikit sy mkn panadol then okay. Second dose Alhamdulillah tangan sy okay tak sakit mcm First dose hari tu, pening sikit mkn panadol dah okay. Takde effect lain pun now tengah cukup 14hari je 14 hb ni

#pfizer, 1st dose masa 14w, sec dose ni 23/9 .. kandungan dah 16w lebih.. in sha Allah.. takda apa.. niat kita ikhtiar untuk kurangkan risiko ibu dan anak dari effect teruk bila kena covid.. anggap amek vaksin ni mcm amek vaksin kancing gigi.. hihi.. doa banyak2 dan pikir baik2 tau..

First dose sy tak tahu kata mengandung.. Bila pergi klinik check and scan dah 3 bulan mengandung.. so sy truskan je lah dose yg ke 2 sbb takde effect pon lg pd sy.. cuma demam dan sakit kepala on off je after vaksin.. skg kandung dh masok 16 week

wasalam , pagi tadi second dos . sakit masih terasa kat lengan ni , lenguh allah . tapi still boleh buat kerja rumah . ni kandungan dah 36 mggu . first dos haritu pening sikit. alhamdullilah , oky je . bnyakkn berehat 👌

saya dah, tp first dose bru, masa tu 13weeks, sblum sy nk cucuk vaksin tu sy dh tny doktor dn nurse, saya rasa kat tempat cucuk tu lenguh lenguh jelaa, nnti second dose 13hb 9 ni, doakn takde side effect yg teruk ye 🥺

Alhamdulillah saya dah terima dos 2 last week (23weeks). Awal tu risau jugak tpi badan boleh serasi dgn vaksin Pfizer. Xdemam @ ada simptom lain cuma lenguh bahagian cucuk sja. baby pun ok makin aktif 🥰

dose pertama pada minggu ke 9... kata doctor tu sy paling muda ambil dose... sbb masih x ad buku pink tp bwk bukti scan .. baby da ad jantung .. so doctor bg ambik enjection...

saya dah lengkap 2 dos..dos pertama 2 hari rs lenguh tempat cucuk, tp dos kedua hari pertama je rs lenguh dan muntah2 sikit. Tapi tiada demam panas atau pening. Alhamdulillah

Sy dh complete 2 dose.. dose 1 mse 29minggu..dose kedua 32minggu..alhamdulillah semuanye ok..cume dose kedua tu demam..sbb kuat sikit dose ye..tp esoknye dh ok dh..😀

saya masa 10 minggu dapat pfizer. alhamdulillah 1st dose xda demam apa or sakit lenguh badan. cuma perut baby mengeras. 2nd dose 13minggu ada lenguh-lenguh satu badan