Ada tips pregnant lepas gugur tak??

5 Balas

Kalau d&c bettee jarakkan 3-6 months more better 6 month. Saya prnah gugur tp kantung kluar sendiri xde d&c, saya jarakkan 6 bulan dlam masatu jaga makan and amalkan healthy lifestyle. Pastu lepas 6 bulan baru try balik Alhamdulillah first month je dah lekat balik now dah nak masuk 7 bulan dah kandungan.

gugur berapa week sis ? dah berapa lama gugur n ada kena d&c ke . saya pernah gugur jugak . saya ada pantang 2 minggu jaga makan n rest kan rahim 3 bulan . maksudnya tunggu lepas 3x cycle period baru ttc semula . ni doc yg suggestkan untuk pulihkan dalaman . tp still continue folic acid mcm biasa

10mo ago

ya sis makan jee mcm biasa . suami saya pun makan . lepas 3 bulan saya mmg terus pregnant sbb dah rancang rest 3 bulan jee . Alhamdulillah sekarang 36w dah .

sy pernah keguguran & jatuh sendiri. masa tu juga, nurse sarankan boleh terus mkn folic acid. then doc suh 3 bulan bagi rahim sihat dulu, 3 kali period. kiranya sy berpantang 3 bulan tu. nak jaga betul2. baru boleh plan nak pregnant semula.

Rehatkan rahim at least 3 months utk elakkan risiko keguguran berulang

minum susu efferty