nak tanya. kalau nak scn baby minggu ke brp ye bole? bkn cek jntina. cek utk tngok bby😅😅

2 Balas

Kebiasaannya doktor cadangkan 8 minggu ke atas. Kalau terlalu awal, susah nampak. Kalau nampak pun mungkin kantung jer. So doktor akan mintak repeat scan & awak kena keluarkan double cost 😅 Saya salah seorang yg keluarkan double cost utk scan pengesahan kehamilan sbb masa tu tersangat excited bila UPT positif 🤭

Paling bagus, mggu ke7 atau mggu ke 9..kdg2 kalau awal sangat, tak nampak apa2 lagi, cuma nampak kantung je. doc akan cadangkan, scan balik selepas 2mggu.