Maaf nak tanya ibu2. Normal ke bila buang air besar, berdarah? Skrg kandungan sy 20 weeks

6 Balas

Macam saya sembelit haritu sebab teran then keluar darah. Terus risau pergi klinik scan baby takut effect baby. Nasib baik takde apa. Doktor tak berani nak bagi ubat, doktor suruh makan pisang, prune and banyak minum air

Sembelit tu sis tkut effct bole buasir . Better jaga makan , kuatkan mnum air kosong 6/8 gelas shri , makan syur2 & buah2an ..

normal sis .. tapi rujuk doc yea ..dan jgn lupa makan buah2 mcm betik yang masak tu ..boleh kurangkan sembelit sis tu ..

Sembelit tu sis . Nanti check up bagitau doktor ye

rujuk doc sis

Xnormal