Anyone (preggy mommy) has any bad experience or getting side effects after being vaccinated?

9 Balas

My side effect after vaccinated 1st dose AZ : Tangan lenguh 3 hari macam kena tumbuk, mengantuk after vaccine, perut sakit macam senggugut but kejap je (at that time tak tau tengah preg 2/3 week) 2nd dose AZ (today) : Nothing. No side effect eventho yesterday kena ambik darah & kena cucuk sampai 6 kali sebab darah tak nak keluar

3y ago

15 week

1st dose pfizer no side effect. 2nd dose demam, tangan yg kena cucuk tu lenguh gila plus sakit sakit urat and pening kepala dlm 2 hari lepastu okay je. Standby cool fever je kalau demam sebab saya tak nak makan paracetamol. Baby pun gerak active mcm biasa.

dos ke 2 xtau prgnnt... cuma dpt agak je... pas cucuk demam on off smggu.. sakit kepala.. rambut hat pggang sy ptong sndr sampai bahu.. sbb 4x shri mnd bsuh rmbut utk redakan sakit kepala.. dugaan sungguh..

3y ago

insya allah.. terima ksh atas doanya.. moga sis pun baik² sj..💗

I rasa cucuk tetanus tu lg kuat side effect lenguh tangan sampai 3-4hari. Badan dedar je. Tp I cucuk pfizer alhamdulillah no side effect. Tp lain badan lain reaction kan..

dos pfizer dos pertama 33 week dos kedua 35 week Alhamdulillah takde effect ape ape cuma bengkak tempat cucuk dan surut lepas tiga hari . baby aktif macam biasa .

Sy 1st dose lenguh bahu je 2 hari. Tp 2nd dose baby kurang gerak. Demam. Terus g hospital. Kena tahan sbb doc nak pantau. Harini masuk 2 mlm kat sini 😞

3y ago

Sekarang camne keadaan sis n baby? Ok x?

bru setel second dos pfizer khamis lepas.. alhamdulillah xda apa2 side effect.. 1st dos x tau kt pregnant , dlm 4 minggu mcm , 2nd dos 10 week..

fully vaccinated and no side effects🦋

3y ago

1st dose on 15w. 2nd dos on 18w. KK tempat I suggest vaccine terus. So I proceed. So far, baby semua okay. Vaccine Pfizer

No