Alhamdulillah sye bru tau preggy....slalu normal ke klau kite kerap rse skit area perut??

15 Balas

normal sis.. rasa kembung perut + rasa segugut.. Alhamdulillah sy bnyak belajar ilmu bermanfaat dr pengalaman2 dan pertanyaan ibu2 dlm TAP ni... tahniah mommy.. jgn lasak2 ye..

normal... dia bukan sakit tu.. dia rasa krem2 je...usap2 perut tu slow2 ... jgn letak minyak angin tau.. usap2 je perut tu.. jgn buat keje berat2...

12mo ago

Hi maaf nak tanya. Kenapa tak boleh letak minyak angin ya 😅

sy dulu pun sakit cramp macam senggugut tu.. igtkan nak period rupanya ngndung sbb dah lewat tarikh. skrg dah selamat bersalin hehehe

Sepatutnya pregnant x sakit pun. Kecuali bila perut nk membesar tu akn ada la sakit sikit sbb regangan tp bukanlah sakit keterlaluan.

sakit yg mcm mana? cramp sikit2 atau kembung tu normal. tapi kalau sakit kuat, sis jumpa doktor ya

sama lah sy tiap kali pregg je msti rse sakit kt ari2..klw gerak lasak sikit sakit..3 week dh start rse..

Sis berapa minggu suda?sy pun rasa macam tu cramp2 bahagian perut tpi tiada bleeding la

normal sy pon masa 1st trimester rasa mcm sakit period tu tp ringan jela ...

Yee rse mcm cramp....tpi x kerap rse skit tu skjp ii je...kdg ii mcmtu la

saya pun sama ada rasa cramp² skit kt perut... lagi² area bwh perut tu