Assalamualaikum ibu ibu semua normal ke 32 week kaki bengkak.. Blh jelas kan tak knp kaki bngkak

Ingin tahu

5 Balas

masa tido tinggikan sikit kaki. lapik bantal. normal kaki kaki bgkak bila dh masuk trimester 3. tp perhati jgk keadaan lain cntoh klau ada sakit kepala, loya, pandangan kabur...boleh jadi symptom preeclampsia.

normal . mcm sy dulu skejap2 je datang. dia jadi bila sy bnyak berjalan/brdiri lama..tp kalau sis tengok truk sgt bengkak tu,nnti checkup kk,sis boleh tunjuk kt nurse kaki tu..

Yeap saya pun mengalami utk anak kedua..its normal kata org

normal untk ibu pregnant☺️,org panggil kaki sembap

normal tambah2 kalau awak naik berat berlebihann