When Is The Right Time To Purchase Baby Stuff?

I'm just wondering at how far along is suitable for us to buy baby stuff? Some said after 1st trimester, some said after 5 months. The thing is bukan semua orang mampu beli semua sekali jalan. What's your opinion?

1 Balas

Saya start beli barang baby lepas habis first trimester. Beli sikit sikit. Buat list barang, setiap bulan mesti target nak beli apa. Baju baby, carrier saya ada beli dekat bundle jugak 😜 rm1, rm5. Pampers pun saya beli yang murah je dekat shopee, jenama mikubi, nak test je. Boleh tukar pampers lain kalau tak sesuai. Sekarang saya dah 29weeks, barang baby dah lengkap semuanya, turn barang saya pulak. Lepastu dah boleh start laundry 😁

5y ago

Thank you for your sharing. Semoga dipermudahkan bersalin nanti 😁