pregnant 28 weeks

I'm pregnant 28 weeks.. Tapi sekarang uri kat bawah... Bahaya tak

11 Balas

Kalau uri kat bwh klu ikutkn mmg bhya xleh lasak2 sgt..sis xleh angkt berat2 bby or ank sespe pn xleh dukung. Tkut nti bleeding .kn byk rest jgn byk berjln... Tkut nti bleeding..mcm sy..even xde bleeding n ketuban pch or etc... Hnye sbb pp type 3.. doc dh pkse suh operate pd wik ke 34.. dpt bby prem...bby kne tahan dkt nicu selama 17hri...

5y ago

Aamiin..thnx dear.. u too hope Allah pmudahkn segalanya...aamiin

Hope awk dn baby ok, moge segalanya di permudahkan, sy dh msuk 29week alhmdulilah Dr awal kehamilan smpi skrg uri dlm keadaan baik, td scan dn minggu lepas scan uri still Kat atas belakang badan baby😍 hope awk di permudahkn kn ye, jgn stress ok, nnt boleh menggu kesihatan awk😘

Bahaya jg. Tp jgn risau ada masa lg utk dia naik ke atas sy haritu pun uri kat bawah Alhamdulillah dah naik dah skrg. Yg pnting sis jgn lasak sgt jgn buat kerja berat takut jd pendarahan kena pandai jaga ok 😘

Banyakkan sujud.. InshaAllah boleh.. Sbb bila dah 32w+ kalau still uri di bawah.. Memang kena tahan wad.. Ia dikenali sbg placenta previa.. Doktor akan pantau.. Biasa tgok dlm wad ada yg kena tahan smpai 1bulan+ paling lama..

5y ago

Akn tau stage tu berdasarkn dr ultrasound yg doc buat.. dr situ kita akn tw.. pp type 1.. 2.. 3 atau 4.. tgk kedudukn uri sm ada... Sepruh tutup pada laluan...atau spnuhnya tutup... 😉✌️

bahaya. sebab boleh menyebabkan laluan tertutup dan ibu kena bersalin secara pembedahan czer. apa yang awak boleh buat masa solat tu sujud lama-lama bagi uri bergerak semula insyallah.

5y ago

Yaa sekarang tgh buat mcm tu laa... Risau jgk..lgpon ank first ni..thanks ya

Sy uri bawah dah stage 3. Now 34weeks. Next week scan 1/10 kalau tak naik jugak kena czer 37+ weeks. Awal2 dah serah diri kat hospital sebab browniesh bleeding. 😭

5y ago

Xde..sblm admit tu doc jnji suh duk hsptl smpai due. tgk2 lain jdnye😂😂...sbb tat time doc pakar kata tkut nti dorg xde ms cuti perayaan bleeding tetb or etc.. tu dia buat prosuder... Nk2 bby breech.. tu dorg buat ecv then operation... Its depend kut pd doc cmne .. sbb ms sy ritu doc pakar pmpn ada ms hri tu je... Doc pakar lelaki kata better pakar pmpn yg uruskn sy..alhamdulillah nsb dpt doc pmpn...at least aurat trjg..... N alhamdulillah selamat semuanya.. even bby lahir prem...xpela nk wat cmne..smua dh tertulis trpkse bersalin awl.. 😉stiap brlaku ada hikmahnye kan.. . ..

Bahaya sis.. Kurangkan berjalan jauh or berlasak sgt sbb Boleh berlaku pendarahan.. Tp jgn lemah semangat atau stress, banyakkan berdoa supaya kembali normal 😊

sy pon 28 weeks..alhamdulillah scan pg td uri dah naik ats..bulan lpas scan 22 weeks uri kt bwah...

Sama sis. Sy pon 28week. Uri rendah. 2 minggu lagi repeat scan.

Biasanya itu yg doktor beritahu..doa byk2 uri beralih..