5 Weeks Pregnant & Sakit Bawah Perut

Hi. I'm new here n i'm pregnant first child. Nak tanya.. Is it normal or abnormal if ada rasa sakit bawah perut time pregnant?

25 Balas

same goes to me..sakit mcm senggugut..tp now dah 6 weeks 4 days x rase ape dah..heheheh..mase 5 weeks tu sakit smpai 2 minggu..igtkan nk period,rupe2 nye cek upt positif..alhamdulillah setelah 2 tahun menanti..

5y ago

😍😍😍

normal mummy sbb rahim kita sedang plahan2 mengembang seiring dngan ptumbuhan bayi nak lg 1st baby. itu yg doktor sy bg tahu masa sy baru 6 mggu pregnant kemudian akan hilang sendiri tp kalau bterusan jumpa doktor. 😊

Sakit ada mcm2 sakit. Dia subjektif. Semua org awal pregnant yg sakit perut perlu exclide hamil luar rahim. Kalau dah scan nampak kantung dalam rahim barulah boleh buat conclusion yg sakit itu sakit sebab rahim menegang.

5y ago

Tq doktor...

same here, sakit2 tu ada masa n almost 2weeks. Huhu. Fikirkan sakit nak period. Tp period xda jg, the try home cek, syukur 2 line. yeaahhh. semoga first pregnancy kita dipermudahkan

normal.. sakit tu kejap je. bila dah naik 10 weeks ke atas akan hilang.. hehe.. tp kalau sampaintahap sakit sgt n xleh bangun, cepat2 p check an Doktor. take care ibu.. 💪

saya sama jga. ingt kn sengugut. tapi tunggu2 xjga priod. last2 p klinik chck upt trus double line. doc sahkan prgnt.tp blm buka buku pink lg

same goes with me,now 5 weeks. Rase mcm tak selesa bwh perot.tapi die ad time die.. Now dah start loya tekak.harap dapat lalui morning sickness 😘..

5y ago

hi geng la kita 5 week juga 😀

same lah kite...sy ingt sy sorg je rse cmnie..1st baby jgak..rse mcm nk dtg period kan..sb period sy akn rse senggugut yg amat2 teruk..tq share info..

5y ago

Same like me now tp period xdala belarutan sakit mcm ni 😅

hi sy masa 5 weeks sakit cramps sekitar perut, now 6 weeks dh bkurangan, dh strt morning sickness & buang angin 😂

same with me masa 5 week.. nie da masuk 6 week.. ada kurang sikit.. tapi kadang2 ada juga sakitnya dtg.. 😊😊