Berat baby lahir VS berat baby masa last scan

Hi. Im 37w pregnant today (first baby/primid) and pegi untuk growth scan di KK. Estimated berat baby 2.9kg. Nak tanya pengalaman mommies, selalunya berat scan dan berat masa lahir beza banyak ke? Risau pulak sebab doctor cakap accuracy +-500g.

6 Balas

Hi, mom. Scan tolerance tu normal memang ada +- sebab kecanggihan machine scan yang digunakan. Kalau pengalaman saya, 36 weeks berat baby 2.2kg. Lahir 37 weeks, 2.4kg.

6mo ago

Alhamdulillah