32 weeks today

I'm 32 weeks. harini rasa mencabar sungguh! Mula waktu pagi rasa nafas pendek, pening kepala sekali dengan loya. Memang takde selera nak makan apa-apa. Kemudian, sakit-sakit satu badan rasa lesu, bawak baring pun rasa tak kena. Dan tiba lah braxton hicks. Siap lenguh ye rasa kat pinggang belakang 🥹 Sampai berckp sendiri 'aku ni dah nak beranak ke?' 😅 Masa anak 1st takde rasa semua ni..

6 Balas

Saya 31w. Kerap rasa sesak nafas. Sakit pinggang & punggung. Berdenyut ii betul rasenye. Tapak kaki pon sakit ii bila berdiri lama sikit. Lepas buat keje lebih sikit, perut rase mengeras je🥲🥲🥲 Risau tp bnyk doa je mmpu😭 Moga semuanya baik ii aje🤲❤️

kan..sy pun 32 mggu dan tgh merasai benda yg sma..perut ni rasa kejung semacam je..rasa x selesa..tp baby ok lagi gerak dlm perut. baring kiri x kena ke kanan pun x kena..serba slh dbuatny.. 😁

2mo ago

itu lah kan tp selagi dpt rasa baby gerak mcm kebiasaan, kena banyak bertenang je lah. doa moga baik-baik saja semuanya ❤️

Normal kah jika kolustrom sudah keluar pada 31 mggu? Bgun dari tidur ada cecair kekuningan yg dah pon kering..

2mo ago

Normal tu.. saya pun lpas 28weeks dah bocor. ade tompok2 bila bangun tidur. InshaAllah baby lahir nnti ada terus susu utk dia. cuma tak perlu rangsang lebih utk susu kluar bfore baby lahir ni (sbb ada org nak collect colostrum); pakar laktasi pernah ckp susu kluar cpt ni takut risiko baby lahir awl. Apa pun stay positive dan moga baik-baik saja utk ibu & baby.

haii saya pun 32w n rasa simptom yang samaa huhu

baik segera ke hospital sis risau baby jer

Tq untuk suggestion dan info