Braxton Hicks @ 26 weeks pregnant

Hi mommies! I am currently 26 weeks pregnant, and nak tanya opinion every few days now I akan rasa sakit sangat2 badan belakang and ligamen kat perut. Rasa yg sama mcm period pain tapi lagi sakit and selalunya dalam sehari full day tu rasa sakit. Sebab i baca braxton hicks ni kejap2 je dalam 30 mins je mcm tu tapi I punya lama. Rasa sakit sangat sampai menangis 😭 Tapi so far takde tanda2 lain yg serious mcm vagina fluid leaking / darah semua tu mmg takde cuma sakit tu je yang tak tahan sebab semua urat badan rasa sakit sangat. Is this normal?

1 Balas

Saya pon tak sure la sis, kita sama weeks 26 jgk skrg. Tapi alhamdulillah takde tanda sakit mcm tu, cuma lenguh pinggang time tidur je sbb ngiring lama. Saya ada baca kalau sakit mcm tu time 8/9 bulan nanti sbb nak dekat waktu melahirkan. Tapi tula pelik jgk, harapnya tak melarat la ye. Saya doakan moga yg baik2 untuk sis amin🤲🏻❤️

2y ago

Yeke alahaii awalnya sis rasa contraction, risau plak saya. Harapnya sis rasa sakit tu tak melarat la saya doakan yg baik2 untuk sis. Terima kasih sis atas doanya❤️🤲🏻