Fever

Hi all, I’m on 11 weeks now, anyone there experienced with fever during pregnancy? Today is my first day of fever. :/

4 Balas

on my 15w, sy demam panas sgt2... pakai cool fever pon xjalan, mmg xmkn ubat ape2.. then pkul 3 pg pergi hspital... sbb badan dah tak larat... kena marah dgn doc sbb kalau demam mmg kne trus jumpe doc... kalau panas tiggi sgt takut effect bby... jgn mkn ubat ape2 kcuali doc yg bg.. tp doc biase akan bg parctmol je... masa preggy ni mmg suhu badan x mnentu... so kalau panas sgt pergi jumpe doc, and kat rumah lap2 badan dengan kain basah selalu...

5y ago

Betul saya tido saya tuam kepala dgn air sejuk biar suhu turun, Alhamdulillah ni dah okay dah tak demam dah 😊 terima kasih.

Sy pernah demam masa minggu ke 36. demam + flu.. kalau doktor ade kasi ubat, makan je. dos tu selamat. lg bahaya kalau puan biar demam tu melarat sbb baby x mampu tampung suhu badan cecah 39c.. kalau ade alternatif lain selain ubat, try je dlu. tp kalau x jalan juga, xde mslah kalau makan ubat 🤗

5y ago

Baik terima kasih ❤️

Sy dulu klu x sihat, klu blh elak mkn sebarang ubat. Tapi bykkan minum air masak n buah2an, lg2 yg ada vitamin C. InsyaAllah cepat baik 😊✌

5y ago

Awk demam lama ke? Saya risau jugak kan kalau demam ni effect baby ke apa kan :/ tapi kena pg jumpa doc jugak nak ambik mc kan 😅

Take care, jangan bg badan panas sangat..Kawal body temperature selalu ye..Semoga cepat sembuh

5y ago

Terima kasih, saya pg jumpa doc temperature tak tinggi kat rumah pulak panas, haihh