celah kangkang baby girl

hi ibu..sy nk tanya..bru ni bby sy warded sb cirit birit..jd bila dia kerap sgt buang ain besar,clah kangkang pun jd mlecet..ubat ape yg bgus utk hilangkn merah2 tu ya,,ada ke ibu2 yg prnah alami? ..

7 Balas

syarat dia kena cepat² tukar diapers lepas berak. lepas tu kena betul² kering. anginkan kejap ke. sentiasa sapu krim diapers. saya suka sudocream atau drapolene. apa² pun boleh.. sapu nipis² setiap kali tukar

Baby saya dulu, pakai sudocream, and doktor tu suruh sy sapu setebal2 yg boleh mcm ice cream. Sapu semua area yang akan kena tahi dia.

10mo ago

terima kasih ye

cuci pkai air paip atw air suam²..jgan cuci pkai tisu bsah...sbb pkai tssu bsah lgi mnyebabkn mlicet

pakai sudocrem je. insya Allah baik cepat

Saya pakaikan sebamed diaper rash cream.

saya letak cream ni

sodu crem