Adakah anda tahu apa untuk dikatakan kepada ibu bapa yang baru sahaja kehilangan bayi mereka? Kongsikan pendapat terbaik anda dengan kami #ProjectSidekicks #TAPSidekicks #BreaktheSilence
Adakah anda tahu apa untuk dikatakan kepada ibu bapa yang baru sahaja kehilangan bayi mereka? Kongsikan pendapat terbaik anda dengan kami <a href='/feed/hash/ProjectSidekicks'>#ProjectSidekicks</a>  <a href='/feed/hash/TAPSidekicks'>#TAPSidekicks</a>  <a href='/feed/hash/BreaktheSilence'>#BreaktheSilence</a>
Voice your Opinion
Ya
Tidak

1812 respon

39 Balas

ape yg terjadi mesti ada hikmahnya..kita cuma merancang tp perancangan Allah lg hebat..Allah uji sbb Allah syg hambaNya..sy pun baru je kehilangan anak bulan februari yg lepas..tunggu hari je nak bersalin..jantung baby tiba2 dah stop.mmg perit bila berpantang tanpa baby..tp sy kena redha..sy doakan ibu bapa yg alami keadaan yg sama mcm sy semoga tabah n kuat semangat..insyaAllah ada ganjaranNya utk org yg sabar.jgn sesekali salahkan takdir..anak tu dah tggu ibu & ayahnya di syurga sana.

Alfatihah untuk semua anak syurga.. dn yg telah pergi dlu sblm kte.. dan semoga tabah sabar dan redha pda yg melalui keadaan ini.. Semua ad hikmany, Allah pilih kte utk melalui keadaan itu kerana Allah nak menghadiahkan sesuatu pda kta.. kalian wanita yg hebat.... redha.. tp rindu ttp ada... ttp bersyukur Allah pinjamkan bby utk 7 hari dan merasai semua perasaan, pengalaman dan kenangan bersama bby sblm dan slpas bersalin.. Alhamdulillah.. ibu syg anak syurga ibu...☺️

Jangan berputus asa teruskan bersabar berusaha berdoa bertawakal kuat dan semangat. Saya pun sebelum ne mengalami pregnant yang pertama dsebabkan janin tidak berkembang dia gugur sendiri. Alhamdulillah...selepas berdoa bertawakal bersabar semangat dan kuat saya mengandung lagi selepas 7 bulan saya keguguran tu..Syukur alhamdulillah sekarang dkurniakn anak lelaki dan berumur 3 bulan lebih dah.

Sy faham sbb pernah mengalaminya..sy kehilangan ank masa kandungan 35 mggu..sedihnya berpantang tanpa ank..lps tu, 2 kali gugur..rasa fobia utk mengandung lg.. tp alhamdulillah..slps tu sy dikurniakan ank lelaki.. 2thn kemudian ank perempuan pula..jd byk2 bersabar..Allah tahu yg terbaik utk kita..

sy prnah alami . byi bru 11weeks .mse tu nk sgt ade ank . lps 2thun bru dpt pgnti 🥰 hdup smkin smpurna ank my nyawa bbygirl .alhmdulillah Allah ambil abah tsyg Allah gntikn ank prmpuan yg sgt2 cntik 😍 indah sgguh Allah aturkn . Semga abah dtmptkn dklgn org briman . rindu abah😘

Saya pun ada pengalaman baby meninggal dlm perut usia 22weeks. Baby kembar sepasang. Memang perit rasa dan ambil masa nak pulihkan emosi. Tapi alhamdulillah saya boleh terima ketentuan dan yakin setiap yang berlaku ada hikmahnya. Berbaik sangka dengan Allah.

sy penah hilang 2 kali...jd sy tahu skit dan pedihnya mcm mna...semoga terus kuat, dan dia berada di tempat yang baik utk tgu mak ayah dia...insya Allah rezeki yg lbh baik sedang menanti...semoga mommy cpt dikurniakan rezeki dlm rahim.

Saya tak pernah alaminya. Tapi bagi pendapat saya apa yang terjadi ada hikmahnya. Allah maha mengetahui dan dia juga akan memberi yg terbaik untuk hambanya. Sebagai hambanya kita mampu berdoa dan moga Dia memakbulkan segala doa kita.

saya pnh kehilangannya dua kali..jadi saya tahu rasa pedih dan sakitnya bila kehilangan ank yg dikandung..harap ibu² semua kuat utk hadapinya..dekatkan diri dengan allah

takziah,be strong. InShaaAllah Allah nak bagi yg lebih baik. anak sekarang sedang bermain di Taman Syurga & akan tunggu ibu ayah di syurga.