tips sblum scan

hi ibu2,sy nnt nak scan gender baby..hrp2 baby bg kerjasama😂ada tips ape2 tk sblum scan...

12 Balas

sy masa scan jantina baby sy malu² kepit kaki pastu tutup muka dgn tangan. sy minta izin dgn doktor nak minum air jap kebetulan sy bawa sunquick sejuk yg ada ais buh dlm termos. lepas minum baby terus jd aktif terus buka kaki tunjuk pistol dia. kaki tendang² tu xyah cite makin doktor usik makin aktif dia menendang 😂 cuma muka je tak nampak sgt dia tutup dgn tangan. nampak pipi gebu dia je 😊

2y ago

scan msa brpa minggu sis?

Kali pertama scan gender...Baby sye terbalik gender tunjuk.pastu lepas tunjuk baby tutup muka pakai tangan dng kaki 😂😂 kali ke 2 tunjuk muka sebelah aje pastu buka mulut pstu pusing kan muka ke dlm😂bak kata dr dia malu lepas revel gender nye 😅tpi kite xsabo rasa nk negok mukanye yg pemalu tuh 🤣

payah nak cari tips berkesan 😂 saya mcm dh mkn..org kata kena mkn ice cream dlu la ..kena mnum sejok2 la ..kena mkan bnda manis la..tp bby ttap taknak bg krjasama 😂 smpai skrg dh msuk 29w2d 3rd trimester juga taknak tnjuk..bby malu2 😂 ..harap2 scan utk 32w nnti bby nak bg krjasma

takde tips 😅😅 baby kite pun kepit je masa scan. buat details scan kepit, buat 5D pulak tutup muka dengan tangan. malu sangat agknya. sampai Dr suruh pergi jalan2 dulu nanti scan semula pun tetap tutup muka. 😅

Saye pun xdok nk wat tips2.. saye scan gitu jer ade org kabo kene makan aiskrim atau asam2 untuk pujuk baby tapi saye x pun.. sye trus pegi pstu tahu2 baby duk meniarap tapi nmpk lah dia punye tuu hehe napok2 baby boy..

Pergi waktu dia aktif. Mesti awak bole detect kan tiap hari dia aktif bila. Ataupun cuba makan or minum apa2 yg dia suka before pergi. Mcm anak sy, dia suka tembikai sejuk so umpan dia pakai tu 😂

Pergi scan time waktu dia berjaga aktif bukan time dia tgh tido haha saya dlu g scan siap mkn eskrem tp lupa baby kurg aktif or tgh tido time tu pkul 10pg 😂

sya minum air sejuk je tupon sikit . pastu dha tibe wktu tok check . dia kang2 je . babyboy . hihi aktif mcm main bola . msa detail scan sya bt dlm 19w gtu

minum air bnyk² sis kena penuhkn pundi kencing supaya jelas dn sblm sis nak msuk bilik doktor scan sis mnum air manis dn sejuk...

Dr sy pesan minum air tembikai sejam sebelum scan & juga kerap berjalan mundar mandir supaya bayi tak tidur semasa scan nanti.