Hb low + gdm

Hi ibu2..mcm mna nk naikkan hb ya, dlm msa yg sma kna kwal pmknan jgk sbb gula drh tggi pla msa preg ni😅 #seriusnanya

28 Balas

utk gdm saya makan mcam biasa, sebab kalau makan sikit jadi hypo. cuma lebihkan sayur dari nasi. makan sayur hijau, ulam2. air manis jarang2, kalau makan atau minum manis sya akan pastikan sya balas dengan minum air masak bnyak2. Sya pernah hb low skali. utk hb, ade misi ajar saya makan ubat pagi2 waktu subuh. makan ubat dengan air limau. misi kata penyerapan ubat tu lebih menyeluruh. sya makan ubat dengan air limau nipis tanpa gula. lepas dri tu hb sya terus ok and maintain. jangan skip ubat yg dokter bgi. pati delima jngan minum, sebab gdm. nnti gula naik walaupun bagus utk hb low.