Hb low + gdm

Hi ibu2..mcm mna nk naikkan hb ya, dlm msa yg sma kna kwal pmknan jgk sbb gula drh tggi pla msa preg ni😅 #seriusnanya

28 Balas

sy pun skrgni hb mkin turun dri 11 skrg da 10.6... dr bg iberet.. kalau x naik jugk mgkin akan suntik msuk darah. smua benda da mkn usaha da mcm2. nk try mkn kcg pistaccio.. ada yg kata elok.. tp kne cri yg unsalted.

kes sama dgn sy .kena makan byk protein ..dlm masa yg sama.kwl jmlah intake sbb tkut gula naik...marilah kita berhuhu ....on the other hand..boleh makan hati ayam, kerang .tp jgn la hari2..

2y ago

dlm tin elakkan la..sy pn maybe cri kt kedai yg dh siap..mcm kerang bakar ke.bila2 skali boleh la makan.

Boleh cuba amal makan kurma ajwa. Sy sebelum ini memenang hb low. Alhmdulillah yg kali ni okay. Kebetulan bulan puasa, mkn kurma setiap hari. Yg pregnant lepas memang tak mkn kurma langsung

2y ago

https://www.facebook.com/282487065188113/posts/pfbid02NfovreXUv9MiNjXfbtVMX9xY2Jttp3NzEH57SQDsRkGJHRHAK154PZ39evQKn8iMl/?mibextid=cr9u03. Maaf ye sy pun tak tahu gdm tak boleh makan kurma. Tp ada baca posting dr doc yg mengatakan boleh tp jangan berlebihan

kalau saya dulu saya jaga masa mkn ubat tmbh drh n sblm mkn ubat tmbh darah saya tdk akan mkn or minum apa2 yg blh buat kesan ubat xberjln mcm coklat or yg ada caffein..

makan je ubat tambah darah yg nurse bagi tu dik,kalau nak cantik makan 2 biji 1 hari.sya pun mula hb low,nurse sarankan saya mkan 2 biji terus naik sampai 12.8

sya pon ada masalah HB low.. sy minum nutrilite amway yang ada perisa buah berry.. sedap.. bancuh dgn susu.. gula pon xdo.. rasa natural natural gituww

Sy minum air juices boost - pilih all berry + banana + beetroot.. sehari sebelum or 2hari before..lps consume hb cantek.. walau minum caffein/coklat🫢 ..

2y ago

wahh nanti boleh order 😍 selalu pening nak order apa di boost 🤣

saya ada gdm.. saya minum susu kambing yg no sugar tu, alhamdulillah gula okay.. 4 lebih je.. x lebih 5 .. saya minum masa sahur.. hb pun cantik

Saya pun sama tiap kali check up memang sangkut bab hb low. Makan ubat tak pernah miss tapi ntah lah. Haritu check up 10.7