Hb low + gdm

Hi ibu2..mcm mna nk naikkan hb ya, dlm msa yg sma kna kwal pmknan jgk sbb gula drh tggi pla msa preg ni😅 #seriusnanya

28 Balas

Kalau mkan ubat tambah darah,, depend ubat juga. Sy Mkn Iberet 2 bulan,, xda perubahan 10.6 kebawah pernah 9.7 tp ni sbb kehabisan ubt😅 so sy ambil iron ja utk ganti slma 2 hari. Skrg makan maltofer alhamdulillah 2 minggu mkn td cek dah naik 11..syukur alhamdulillah wpun cukup2 makan ja tp ok lah di fasa yg selamat.