gdm

Hi ibu2..blh x kongsi pengalaman ibu2 yg ada gdm masa hamil, sy nk tahu pasal perkembangan ank slps lahir, adakah keadaaan bby sihat? Maaf ye, sekadar perkongsian.. Sy risau, hr2 duk fikir pasal ni

19 Balas

Saya Gdm on insulin.. Alhamdulillah baby sihat.. Last scan doktor cakap baby besar 3.9kg Tapi lahir berat 3.38kg je.. Skrg berat baby 6.5kg.. Lahir pun takde kene demam kuning.. Lagi 6 hari masuk 3bulan..

Anak 1st sy mengandung ada gdm. Lahir berat biasa2 tak besar 2.96kg. Alhamdulillah, dah setahun sebulan, anak sihat, aktif, ., tak ada kencing manis. Yg penting masa mengandung, ibu kena jaga makan.

Alhamdulillah , anak sihat .. sekarang dah 1y4m .. now saya 2nd preggy .. pun ade gdm jugak .. so far saya kawal pemakanan je .. sis jgn risau ye ..

Sihat dan aktif sahaja. Kuning pun low risiko. Jgn risau. Kawal sahaja pemakanan awak. Jga kshtn. Fikir positive. Saya siap +ve gbs lg.

Alhamdulillah baby sihat je.. Jgn banyak fikir sangat.. Fikir yg positif je ye.. InshaAllah semua akan baik baik je..

Ada anemia tak ? Boleh cuba susu soya ESP shaklee ,low GI sesuai sgt utk kencing manis ,anis-0135897073

sy gdm on diet time pregy..skrg ank dah nk masuk 6 bulan..sihat alhamdulillah..

Alhamdullillah ok jer.. baby sihat jer dan baby pun x besar pun.. 2.8kg jer..

Xda pa sht aje.,dlm mgndung aje..dah kua mgkn ok xda gdm da

Sy td pun dpt tahu ada GDM...tp kna think positif jela...