MAKAN APA?

Ibu2 yg tak boleh nk makan apa2... Makan je muntah....ibu2 makan ape ea? Saya xbopeh lgsung mkn berat Badan pon dh jd lemah

8 Balas

Mkn biskut kering sis. Klu sy bila lepas muntah mesti mnum air suam. Die lega kan perut sy. Buah buahan pun membantu. Sy dpt tembikai mmg bagi lega tapi sekejap jela kenyangnya. Kena mkn jgk nnt gastrik lagi susah, sakit sampai sakit belakang tau

Cuba amik kurma sis. N multivitamin jgn lupa. Kalau saya dulu, kurma amik time awal pg, masa perut kosong tu, then tdo blk kejap. Multivitamin mkn time mlm sblm tdo.. Kena mkn jgk sis.. Kesian baby lapar

Cuba minum pati delima / air delima freshh .. yg tkde gula . Baby first sye pon dulu cmtu jgk , sampai 4 bulan muntah lgi .minum air delima dalam 3 botol kecik je dh hilang mabuk tu

Klo xlalu mkn cuba mkn biskut cream crackers yg plain cth jacobs or meiji.. Mnum dgn air yg awk lalu cth milo, ribena atau air suam.. Klo yg blh mkn kurma lg baik

Biskut aot munchies... Sedap. Beli yg perasa coklat... Sy hari2 mkn tu je. Yg lain mmg xleh nk masuk. Nurse pesan mkn sikit2 tp kerap..

sy makan pon muntah. So, ambik buah2 jee orange, tembikai, mangga, anggur, pear, epal stakat ni buah tuu je bleh makan

Saya makan kurma sehari 3 biji sis

Bubur kosong :)