jom kongsi pengalaman

ibu2 yg dah selamat melahir kan anak pertama boleh kongsi mcmna tanda2 bila anak prtama nak kluar.. sbb sya rsa tak ada beza pon sakit2dkt perut ni dari awl kandungan smpai skrng.. cuma org tua2 ada ckp nak beranak dah ni.. sya tak tahu mcmna dorang tahu sbb kaki tangan tak bengkak,muka sya pon tak ada lah merah mcm cili.. tapi dorang ckp 2/3 hari ni kluar lah tu.. sya dah excited nak jumpa bby sya ni???

1 Balas

Sy dulu sbb ketuban pecah. Masa kejadian sy terjaga dr tido sbb rasa mcm nk buang air besar. Sebaik saja sy berdiri terus ketuban pecah mcm air paip. 😅 Bila ingat2 blk mmg waktu siang tu sy betul2 berjalan n turun naik tangga. X sangka pula nk bersalin.

5y ago

ouh sya dah bnyk brjln dah ni tapi bby tak nk kluar lagi kot😂😂😂